Groepenkast

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Arnhem?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Groepenkast vervangen

Is uw verouderde of defecte groepenkast toe aan vervanging? Als uw meterkast zelfs de kleinste tekens van een minuscuul defect laat zien, is het belangrijk om uw meterkast te laten checken. Een meterkast is het belangrijkste onderdeel van de elektrische installatie in uw woning. Als er zich hier een klein foutje afspeelt kan het voor gevaarlijke problemen zorgen. Elektriciteit is erg onvoorspelbaar, het kan alle kanten op gaan als er een leiding of zekering defect is. 

Het vervangen van uw groepenkast is een werkzaamheid die het beste door professionele elektriciens uitgevoerd kan worden. Elektriciens zijn zich bewust van de moeilijkheden die zich kunnen vormen tijdens het vervangen van meterkasten. Ook weten zij veilig en foutloos met elektriciteit om te gaan. Schakel daarom een elektricien in voor het vervangen van uw meterkast! 

Meterkast vervangen

Lees hier in welke gevallen u het beste uw meterkast kan laten vervangen

Uw meterkast kan defect of verouderd zijn, maar wat zijn nog meer redenen om uw meterkast te laten vervangen? Lees ze hier verder! 

Het kan zijn dat uw meterkast simpelweg toe is aan modernisering, vooral als uw woning een grote verbouwing en opknapbeurt krijgt. Maar dit hoeft niet altijd de oorzaak te zijn, als uw meterkast nog steeds in goede toestand is tijdens de verbouwing is dit overbodig. In dit geval kunt u uw groepenkast uitbreiden met meerdere groepen om uw woning veiliger te voorzien van elektriciteit. 

Vervang uw meterkast als:

  • Uw huidige groepenkast is verouderd 

Is de groepenkast in uw woning sterk verouderd? Dan is het erg belangrijk dat u uw meterkast laat vervangen. De groepenkast in uw woning kan verouderd worden de normen die veranderen. Voldoet uw meterkast niet meer aan de normen? Dan is uw meterkast niet meer veilig genoeg. Het is bovendien verplicht om een aardlekschakelaar in uw groepenkast te hebben. Een aardlekschakelaar voorkomt woningbranden die kortsluiting als oorzaak hebben. Het vervangen van uw verouderde groepenkast zorgt ervoor dat de veiligheid in uw woning wordt gewaarborgd.

  • U meer elektrische apparaten in uw woning heeft

Heeft u veel nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft? Dan moet u rekening houden met dat er een extra groep geplaatst moet worden. Het vervangen van uw gehele meterkast installatie is in dit geval vaak overbodig. Het is alleen nodig om uw huidige groepenkast uit te breiden. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe stopcontacten laten plaatsen? Om een probleemloze energiestroom te stimuleren is het belangrijk om een nieuwe groep te laten plaatsen. Dit geldt ook voor nieuw keukenapparatuur of dergelijke apparatuur met een hoog vermogen.

  • U overgaat op zonnepanelen

Gaat u over op zonnepanelen? Dit is erg milieubewust! Wat u hierover moet weten, is dat zonnepanelen wel aangesloten moeten staan op de meterkast. Het kan daarom zijn dat u bij de aanschaf van zonnepanelen ook uw groepenkast moet laten controleren voor eventuele vervanging of uitbreiding. Het is daarnaast essentieel dat de zonnepanelen goed aangesloten worden zodat het beste rendement eruit gehaald kan worden. Schakel hiervoor een elektricien in die het op een professionele manier voor u kan regelen! Dan heeft u ook de zekerheid dat u veilig in uw woning zit zonder dat er vervelende gevolgen ontstaan. De elektricien zal een omvormer aansluiten op een aparte groep in de groepenkast. 

Call Now Button